log aan
Leden PDF Afdrukken E-mail

Op onze kalender staan tal van leuke activiteiten voor de nabije of verre toekomst (zie Kalender in het menu rechts). Uiteraard zitten er ook in de lokale scharen en afdelingen nog heel wat meer activiteiten aan te komen, dus hou ook goed je schaarblad of dienstbericht in het oog. Hieronder een overzicht van de verbondsactiviteiten.

 

25 augustus 2013 – IJzerwake en IJzertreffen

kinderijzerwakeOp de laatste zondag van augustus herdenken we de vele Vlamingen die zijn gestorven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook dit jaar koppelen we aan de IJzerwake een Kinderijzerwake. Voor onze kleinste VNJ’ers en ook voor andere kinderen willen we tijdens de IJzerwake spelenderwijs een aantal zaken uitleggen. Het einde van de Ijzerwake-plechtigheid zal natuurlijk bijgewoond worden. Nadien kan iedereen terecht in de grote tent van het IJzertreffen. Daar ontmoet je vrienden en kennissen van over gans Vlaanderen om nog even bij te praten bij een drankje of een maaltijd. Voor onze kleinsten voorzien we animatie. Allen daarheen dus!

Meer info hierover vind je terug op de webstek van de IJzerwake: www.ijzerwake.org.

Locatie: aan het monument van de Gebroeders Van Raemdonck (Steenstrate, Ieper)

 

8 september 2013 - Startdag

De vakantie zit er weer op. Voor de één persoon al wat rustiger dan voor de andere wellicht. De 11 juli-vieringen, de gouwkampen en eerste schaarraden zijn achter de rug. Een splinternieuw werkjaar ligt alweer aan onze voeten. Vermits we onze leiding niet onbeschermd en onvoorbereid de woestijn willen insturen, zorgen we voor de nodige geestelijke bagage om het werkjaar 2013-2014 weer optimaal aan te vatten: info over het jaarthema, spelen, werkwinkels,… 's Avonds is er een heuse ontspanningsactiviteit voorzien, die zeker en vast de moeite waard is. Wees erbij!

Locatie: Belsele

 

27 september 2013 - Eerste infoavond buitenlands kamp: Kroatië

Rivieren worden verkend, bergtoppen beklommen, schapen en koeien opzij geschoven en een plaatsje op het strand is gereserveerd. Op deze eerste (vrijblijvende) infoavond maken we jullie warm om mee te gaan op buitenlands kamp: het programma staat al grotendeels op punt en wordt dan uit de doeken gedaan. Er zal ook een verkoopactie op poten gezet worden, om wat meer geld in het laatje te brengen, want reizen kost geld. Dus: de moeite waard om hierop aanwezig te zijn!

Locatie: Merelbeke

 

27 september - 29 september 2013 – Herfstweekend en Kaderweekend

herfstweekendZonder leiding zou het VNJ niet zijn wat het is. Daarom steken we de koppen eens bij elkaar om jullie te ondersteunen door kennis, informatie, spelen... ter beschikking te stellen tijdens het kaderweekend. Uiteraard zijn er ook weer fantastische activiteiten die je nooit meer zal vergeten. Op het herfstweekend mag de SKAG zich alvast verwachten aan een heus weekend vol actie, amusement, avontuur en nog zoveel meer!

Locatie: Merelbeke

 

18 januari 2014 - Herdenking Stichter-Verbondsleider Jaak Van Haerenborgh

Meer info volgt

 

8 februari 2014 – Nieuwjaarsreceptie Verbond

Meer info volgt

 

16 maart 2014 – 77ste Vlaams Nationaal Zangfeest

zangfeestOp het Zangfeest zingen we ons de longen uit het lijf en laten zo Antwerpen op zijn grondvesten daveren. Onze muziekkapel start de voorbereidingen reeds vroeg om ook deze editie van een schitterend optreden te voorzien. Meer informatie hierover komt er zeker nog aan. Haal alvast je zangbundel van onder het stof en oefen thuis al eens de liedjes!

Meer info vind je op de webstek: http://www.anz.be/zangfeest/zangfeest.php.

Locatie: Lotto Arena, Antwerpen

 

12 april - 19 april 2014 – LVI

lvILeidersvorming I: een uitdaging voor iedereen onder de oudste takken, die werken voor en met kinderen belangrijk vinden. Kan jij initiatief nemen? Schuw jij geen verantwoordelijkheid? Ben jij bereid je mee in te zetten voor onze jonge VNJ’ers? Door ‘spelend te vormen en vormend te spelen’ kan jij meebouwen aan de toekomst van ons VNJ. Stap voor stap leiden we jullie door de wereld van het leid(st)er worden: theorie, praktijk en de nodige ontspanning wisselen elkaar voortdurend af. Actief bezig zijn is meer dan een slagzin. Wie er wil zijn is er gewoon, zonder flauwe uitvlucht. Op deze adels en stormers rekenen we. Leidersvorming I is voor velen de beste herinnering aan het VNJ… Mis het niet!!! Ook dit jaar loopt LVI parallel aan het themaweekend.

Locatie: Hechtel-Eksel

 

16 april - 19 april 2014 – Themaweekend

theemaTerwijl onze (toekomstige) leiding op animatorscursus is, hebben onze jongsten een speciaal themakamp dat ons naar een heel andere wereld brengt! Het kan de wereld zijn van de zeevaarders en piraten, ridders en prinsessen, Vikings en druïden, Boerenkrijg of zoveel meer andere leuke thema's... Het thema voor dit jaar houden we nog even geheim. Onder leiding van ervaren maar ook beginnende leiding bezorgen we onze dappere krijgers een onvergetelijk themakamp!

Locatie: Hechtel-Eksel

 

 

26 april 2014 – Lenteactiviteit

lenteac vlot

 

Activiteit voor de oudsten onder ons: SKAG en leiding! Vorig jaar was er de Skagerrak³, dit jaar beperken we ons terug tot een dagactiviteit met een aantrekkelijk programma. Meer kunnen we nog niet kwijt, maar het belooft alweer geweldig te worden!

 

Locatie: nog niet bekend.

 

3 mei 2014 - Tweede infoavond buitenlands kamp: Kroatië

Deze tweede infoavond is bedoeld voor alle ingeschrevenen, en hun ouders. Hier wordt alles concreet uitgelegd en worden de laatste afspraken in verband met het vertrek en aankomst meegedeeld. Ook de laatste vragen zullen hier beantwoord worden.

Locatie: Kortrijk