log aan
Muziekkapel PDF Afdrukken E-mail

muziekkapel
De verbondskapel is één van de uithangborden van het VNJ. Kijk maar eens naar ons optreden op het Zangfeest van 2013:

 

 

en het Zangfeest van 2012:

 

 

 

 
 en het Zangfeest van 2011:

 

 

Speel jij ook muziek, of zou je dat graag leren? Dan is één van de onderstaande instrumenten misschien je ding?

 

mk landsknecht


Landsknecht: Van ver hoor je ons al dreunen. Wij zijn de steunpilaren van de muziekkapel. Wij geven de maat aan, zowel voor de muziek als tijdens het marcheren. Bij ons heb je een goed conditie nodig om het te maken.

 mk marstrommel


Marstrommel: Met ritme, geroffel en accenten brengen wij pit in de muziekstukken. Maar dat betekent niet dat we op de achtergrond blijven. Door de vele trommelmarsen kunnen we tonen wat we waard zijn.
mk fijfer
Fijfer:
Hoog en hel, klein maar fijn. Blaaskapellen zonder fijfers zijn jaloers op onze muzikantes met hun kleine zilveren fluiten zonder kleppen. Tot op heden hebben we enkel vrouwelijke fijfer-speelsters, maar uiteraard aanvaarden zij ook jongens in hun groep.

 mk marstrommel


Lyra: Slagwerk kan ook melodieus zijn. Dat bewijzen de lyra’s.Een goede oog-handcoördinatie én muzikaal gevoel zijn nodig om dit technisch instrument onder de knie te krijgen. Speels en fris vormen wij de brug tussen het slagwerk en de melodie-instrumenten.
mk hoorn


Jachthoorn:
Men zegt dat de hoorn het mooiste instrument is onder de koperblazers. Wij, de hoornspelers, spreken dat niet tegen. Geen enkel instrument kan het opnemen tegen een schallende hoorn.

 

mk klaroen

 

Klaroen: Blinkend gepoetst en uitgedost met leeuwenvlaggen, vormen wij het sluitstuk van de kapel. Een uitdaging voor de longen en de lippen, maar als de klaroenen schetteren is het feest.

 

 

 

 

De maandelijkse repetities gaan door op zaterdag van 10u tot 13u. Daar wordt gewerkt aan muzikaliteit, stijl en techniek, dit zowel per instrument, als met de volledige groep. Daarnaast gaat er in het najaar ook een weekend door waar we twee dagen intensief repeteren, uiteraard afgewisseld met voldoende ontspanning. Al dat harde werk zorgt er voor dat we jaarlijks met glans verschillende optredens verzorgen waaronder het Zangfeest en de IJzerwake.

 

Geïnteresseerd? Neem dan contact op via Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken of via deze link.